Katarinakretsen

Katarinakretsen eller ”Katarinorna” startade i januari 1996. Idag är vi 60 medlemmar i åldern 50-60+, varav en del är mera aktiva än andra. Vi brukar vanligtvis träffas den tredje torsdagen i månaden men veckan och veckodagen kan ibland vara en annan beroende på hur det passar för t.ex. inbjudna föreläsare. Mötesplatsen är oftast Gillesgården/Gallerisalen men också det är beroende på vilket program vi har vid träffen.

Vi har gjort mycket olika saker under åren. Här följer några plock ur vår verksamhet under årens lopp: besökt olika trädgårdar i vår närregion, besökt en getfarm i Pikis, olika temakvällar t.ex. Höst i trädgården, inredning, Feng-shui i hemmet, klädstil- & färger, Kvinnornas Själö”, tillrett fiskrätter, rotfruktsrätter, kinesisk-, indisk- och peruansk mat, ”storköksportioner”, bakat surbröd, karelskapiråger med karelska pirågbagerskor, chokladkurs, haft “tasting”-kvällar med bl.a. vin, choklad, kaffe, franska ostar, kryddörtspresentation, kompostering, gymnastik & motion, städning bl.a. ur ekologisk synvinkel, skönhetsvård, språkvård, haft besök från Marthaförbundet, arbetsplats-exkursioner och mycket, mycket mer.

I början på året brukar vi gå ut på en bit mat. Vi brukar kalla det för årsfest/försenad julfest. Vi har insett att det är en massa aktiviteter före jul och eftersom de flesta av oss har barn i olika åldrar blir det dagis- & skoljulfester så tiden vill inte räcka till för en ”äkta” julfest. Den sista träffen i maj brukar vara en utfärd/picknick till någon plats i närregionen. Vi brukar ha med oss mackor och kaffe som vi sedan avnjuter på en vacker plats eller så beställer vi traktering på ort och ställe.

 

Händelser i Katarinakretsen

Bilder från Katarinakretsens verksamhet

Under vår mer än 20 år långa verksamhet har vi hunnit med en hel del....Läs mera »
Camilla
Publicerad 29.03.2017 kl. 22:51

Program 2017

19.1 kl.17.30 Middag på persiska restaurangen Vänäk, Marieg.2

14.2 kl.18.00 Arkitektprofessor Jenni Reuter berättar om välgörenhetsprojektet Ukumbi i Afrika. Arkitektur finns överallt och påverkar vår vardag, arkitektur kan också hjälpa utsatta kvinnor och barn. Evenemanget ordnas tillsammans med Aurakretsen, Gallerisalen.

1.3 kl. 17.30 Historisk rundvandring på Åbo svenska teater

21.3 kl.17.30 Champagneprovning från olika länder, restaurang Viinille (Humlegårdsg. 6)

20.4. kl. 17.30 Zero Waste - livstilen som handlar om att leva utan att orsaka avfall, föreläsning av Julia Degerth. Svenska folkskolans vänner ( SFVs) lokaliteter, Tavastg.30 D (inne på gården). Anmäl dig till Benita. Kaffeservering

23.5. kl. 17.30 Besök till Åbo centralbrandstation. Eriksg.35. Anmälan till Benita senast 21.5

7.6. kl.16.30 Utfärd till Kärkelä bruk/Kisko. Start utanför ÅAs huvudbyggnad (Domkyrkotorget 3). Kärkelä bruk bildar en välbevarad helhet, ett bra exempel på 1800-talets brukssamhälle. Herrgård från 1786, vagnsmuseum, stall, butik. BINDANDE anmälan SENAST 29.5. till Benita. Kom ihåg att meddela om du kan erbjuda skjuts eller behöver skjuts. Skjutspeng 8€. Servering av kaffe/te + mackor

 

12.10.2017 kl.19.00 Teaterföreställning PIAFF (ÅST). Förhandsanmälan senast må. 29.5 till Benita!


Vill du bli medlem?
Kontakta:

Ordförande Benita Asikainen
tel. hem 237 5995 
 benita.asikainen(at)gmail.com