Katarinakretsen

Katarinakretsen eller ”Katarinorna” startade i januari 1996. Idag är vi 60 medlemmar i åldern 50-60+, varav en del är mera aktiva än andra. Vi brukar vanligtvis träffas den tredje torsdagen i månaden men veckan och veckodagen kan ibland vara en annan beroende på hur det passar för t.ex. inbjudna föreläsare. Mötesplatsen är oftast Gillesgården/Gallerisalen men också det är beroende på vilket program vi har vid träffen.

Vi har gjort mycket olika saker under åren. Här följer några plock ur vår verksamhet under årens lopp: besökt olika trädgårdar i vår närregion, besökt en getfarm i Pikis, olika temakvällar t.ex. Höst i trädgården, inredning, Feng-shui i hemmet, klädstil- & färger, Kvinnornas Själö”, tillrett fiskrätter, rotfruktsrätter, kinesisk-, indisk- och peruansk mat, ”storköksportioner”, bakat surbröd, karelskapiråger med karelska pirågbagerskor, chokladkurs, haft “tasting”-kvällar med bl.a. vin, choklad, kaffe, franska ostar, kryddörtspresentation, kompostering, gymnastik & motion, städning bl.a. ur ekologisk synvinkel, skönhetsvård, språkvård, haft besök från Marthaförbundet, arbetsplats-exkursioner och mycket, mycket mer.

I början på året brukar vi gå ut på en bit mat. Vi brukar kalla det för årsfest/försenad julfest. Vi har insett att det är en massa aktiviteter före jul och eftersom de flesta av oss har barn i olika åldrar blir det dagis- & skoljulfester så tiden vill inte räcka till för en ”äkta” julfest. Den sista träffen i maj brukar vara en utfärd/picknick till någon plats i närregionen. Vi brukar ha med oss mackor och kaffe som vi sedan avnjuter på en vacker plats eller så beställer vi traktering på ort och ställe.

 

Händelser i Katarinakretsen

Bilder från Katarinakretsens verksamhet

Under vår mer än 20 år långa verksamhet har vi hunnit med en hel del....Läs mera »
Camilla
29.03.2017 kl. 22:51

Program 2017

31.08 kl.17.30 "Underbara kvinnor i underjorden", guidad rundtur på Åbo begravningsplats. Träff/avstamp från Nylandsvägens blomsterkiosk. Anmäl dig till Benita!

27.9. kl. 17.30. Tema: "Bokashi-komposteringen under diskbänken". Ida Runeberg berättar och förevisar hur bokashikomposteringen fungerar etc. Vi träffas i affären Duo-living på Köpmansgatan 3. Affären är rätt liten så deltagarantalet är begränsat till max. 15 deltagare. Anmäl till Benita!

12.10 kl.19.00 Teaterföreställning PIAFF (ÅST). Bindande anmälan senast tis.10.9 till Benita!

20.11 kl.17.30- Matlagningskurs med årets matkulturtema "Proteiner från växtriket". Kursen hålles i Hammarbackens skola/Huslig ekonomi-salen, Lindvägen 7. Begränsat antal deltagare, anmäl senast 14.11 till Benita! Avgift 10€ betalas på plats. Vi äter middag av det vi tillagat och ta med en burk för ev. rester. Glöm inte förklädet och ta gärna med inneskor.

28.11. kl. 17.30 Julpyssel av gamla böcker med Anki Sipilä. Vi träffas i Ankis "arbetsatelje" HAI, Martinsgatan 7 B, med ingång från Sotalaisgatan. Materialavgift betalas på plats. Begränsat med platser, anmäl senast 14.11 till Benita!

 


Vill du bli medlem?
Kontakta:

Ordförande Benita Asikainen
tel. hem 02-237 5995 
 benita.asikainen(at)gmail.com