Åbolands område

Burleskkväll med Lady Winkheart

22.10.2019 kl. 18.30 – 20.30

Kom med och pröva på något annorlunda i höstmörkret! Burlesk är en chans för människor av alla former och storlekar att utforska sin sensuella sida med glimten i ögat och på sina egna villkor.

Under kvällen berättar Lady Winkheart om vad burlesk är och ger oss en introduktion i burleskens historia, nutid och framtid. Det finns också möjlighet att bekanta sig med hennes samling böcker och annat material om burlesk.

Efter en kort uppvärmning prövar vi på burleskens grundrörelser och avslutar med att lära oss en kort koreografi med långa satinhandskar. (Så det enda någon behöver klä av sig är handskarna, som Lady Winkheart tillhandahåller.)

Så här skriver Lady Winkheart på sin hemsida: ”Se burleski, jota olet saattanut nähdä viime vuosien hittielokuvissa tai tanssisalien tunneilla opetettu niin sanottu showburleski ei ole sitä, mitä itse ohjaan. Sinua ei tunneillani pakoteta tekemään mitään, mikä sinusta tuntuu epämukavalta. Ketään ei taltioida eikä kenenkään tarvitse olla huomion keskipisteenä. Minulle on tärkeää luoda ohjaukseeni turvallinen ilmapiiri, koska burleskissa voidaan muun muassa niin moninaisin keinoin vietellä ja iloita omalla kehollaan. Se ei ole pelkkää riisumista. Se on myös tarinankerrontaa ja kaikkien kehojen hyväksymistä - erityisesti omansa.”

NÄR: Tisdag 22 oktober kl.18.30-20.30
VAR: Studio Winkheart (Åbos, och Egentliga Finlands, enda burleskstudio), närmare instruktioner skickas till deltagarna före 22.10
PRIS: 20€ / person.

ANMÄLNINGAR & FRÅGOR: Anmäl er senast 8.10 till Hanna Åkerfelt (hakerfelt@hotmail.com). Om du är nyfiken men inte säker på om det är för dig så är det bara att höra av sig till Hanna med frågor och funderingar.

Det ryms max 10 personer. Alla marthor är välkomna med!

Läs mera om Lady Winkheart på hennes hemsida http://www.ladywinkheart.com/ eller via hennes Facebook-sida https://www.facebook.com/ladywinkheart/

Kontaktuppgifter


Åbolands Svenska Marthadistrikt har lagt ned. Marthaverksamheten fortsätter som tidigare i Marthaföreningarna runt om i Åboland.