Dalsbruks svenska Marthaförening

Dalsbruks Marthaförening är grundad år 1910.

Flygfoto över Dalsbruk (foto Region Åboland-turism-Åbolands skärgård)


Händelser i Dalsbruk Marthaförening

Sammandrag av verksamheten 2015

Föreningen har bl.a. firat kvinnodagen, matkulturdagen och loppis- och soppdagen på Labbnäs och haft ett majmöte med trädgårdstema. I augusti gjordes en utfärd till Farmors Café på Högsåra, där man även hade sin julmiddag. Föreningen har gett ett stipendie till Dalsbruks skola och bidrag till förskolans simskola.

Kretsen Svarta damerna har sålt våfflor på påskmarknaden, kvällstorget, September Open-mässan och jul­marknaden. De har sett ÅST-komedin Paddling för nybörjare i Wrehalla i Kimito och haft ett glöggmöte på Fritte i december. Kretsen ha donerat vinster till Labbnäs loppisdag, bjudit ungdomsgården Slaggis ung­domar på pizza, och understött sitt fadderbarn i Sri Lanka.

Sammandrag av verksamheten 2014

Föreningen har bl.a. deltagit i kvinnodagen, Matkulturens dag, samt loppis- och soppdagen i Labbnäs, målat påskägg, deltagit i julmarknaden i Gamla Verkstaden och firat julfest på nyöppnade caféet Four C. Föreningen har donerat till kyrkans utlandshjälp till Afrika, gett ett stipendium till Dalsbruks skola och bidrag till församlingen för utdelning till behövande inför julen.

Kretsen Svarta Damerna har under året bl.a. haft bastukväll i Labbnäs, besökt Åbo Svenska Teater, firat vår­avslutning på Strandhotellet, haft 20-årsjubileum i Kasnäs grillhus och besökt Bjärkas gård.  De har även sålt våfflor och ordnat lotteri på olika evenemang. Kretsen har även understött sitt fadderbarn i Sri Lanka, samt gett stipendier och donerat fotbollar till Dalsbruks skola.

 

Sammandrag av verksamheten 2013

Föreningen har under verksamhetsåret haft 28 medlemmar efter att en har avgått. Året började med en träff på Hulta daghem där det bjöds på musik occh förplegnad. I mars firades kvinnodagen på Labbnäs och i april gjordes en vandring på Byholmen mot Apelholm. I juni gjordes en utfärd till Bergö och i augusti till Farmors Café på Högsåra. I oktober besökte marthorna Kasnäs badhus och matkulturens dag på Labbnäs. Året avslutades med julfest på Strandhotellet. Föreningen har gett stipendium till Dalsbruks skola, bidarg till Filippinerna och till kyrkan för utdelning till behövande inför julen.

Kretsen Svarta Damerna har under året bl.a. haft bastukväll i Labbnäs och Kasnäs strandbastu, yoga, picknick, grillkväll och tillverkat naturkosmetik i Rosala handelsbod. De har även sålt våfflor och ordnat lotteri på olika evenemang. Kretsen har även understött sitt fadderbarn i Sri Lanka.

 

Sammandrag av verksamheten 2011

Dalsbruks svenska Marthaförening har under verksamhetsåret haft  29  medlemmar. Föreningen har under året varit kreativ med sockstickning, småbrödsbakning och kultur. De har bl.a. besökt Labbnäs, promenerat på vackra Byholmen, haft roliga musiktävlingar och diktläsning. Julfesten firades på Strandhotellet.
Ungmarthakretsen Svarta Damerna har bl.a. ordnat ett påsklotteri, badat bastu, sålt kaffe på fiskmarknaden, bjudit ungdomarna på pizza i den nya ungdomsgården och ordnat en kräftskiva.
Dalsbruks svenska Marthaförening har gett donationer till Labbnäs semesterhem, två julpresentkort och stipendium till Dalsbruks skola. De understöder också ett fadderbarn i Sri Lanka. Marthorna i Dalsbruk har stickat små sockor till rådgivningen och stora sockor till Dragsvik.

 

 

klicka på bilden!

Artikel

Kommande händelser

 


Vill du bli medlem?
Kontakt
a:

Dalsbruks Marthaförening
Ordförande Marja-Leena Othman

tel. 0442 884246 eller 02 4662141
mlothman(at)hotmail.com Dalsbruksvägen 615, 25900 Dalsbruk

Sekreterare Solveig Sjöblom
tel. 0451 380155 eller 02 4260526
sjoblom.solveig(at)gmail.com

Kassör Inga Lindström
tel. 040 - 7636519

 

Svarta Damerna - ungmarthakrets
Kretsordförande
Maria Manelius
tel. 0400 510937
maria.manelius(at)gmail.com.