Dragsfjärd-Söderlångvik Marthaförening Mamsellerna

Marthaföreningen Dragsfjärd-Söderlångvik Mamsellerna grundades 1996 och har idag 23 medlemmar i åldern 25-50 år. Vi träffas ca. 1 gång per månad och sysslar då med t.ex. matlagning, föreläsningar, informationsmöte eller handarbete. Varje år ordnar vi dessutom familjejippo under forneldarnas natt med b.la. kaffeförsäljning och bollplank.

Dragsfjärd-Söderlångvik Marthaförening, som idag kallas "Gammelmarthorna", grundades redan år 1929.

 

Händelser i Dragsfjärd-Söderlångvik Marthaförening Mamsellerna

Sammandrag av verksamheten 2017

Mamsellerna inledde året med en må-bra dag i Kasnäs badhus och städtalko i Solbacka. I maj hade de träff hos gammelmarthorna på Solbacka med bingo och kaffebjudning. Under årets hemliga resa, som gick till Dalsbruk, Bjärnå och Tenala, fick deltagarna bl.a. bowla, smaka på ostar och se på glasblåsning. På hösten hade Mamsellerna tapaskurs och sålde hemgjord äppelsylt på Äppeldagen i Söderlångvik. Julfesten firades på Farmors café tillsammans med Papcellerna. Föreningen har understött Kimitoöns församlings köp av en lind för plantering på gravgården i Dragsfjärd och donerat xylitoltabletter till Dalsbruks skola.

 

30.05.2011 Kaffekokardonation. Fr.v. Maj Hellström ordförande för Mamsellerna, Lillemor Kivistö vice ordförande och kassör för Dragsfjärds fiskargille, Börje Holmberg ordförande för fiskargillet och Johan Kinos ordförande för Dragsfjärds Ungdomsförening. Foto: Carina Holmberg ÅU
 
 
 
 
 
Söderlångvik gård (klicka på bilden!)

Händelser i Dragsfjärd-Söderlångvik Marthaförening

 


Vill du bli medlem?
Kontakt
a:

Dragsfjärd-Söderlångvik Mamsellerna mf
Ordförande Karin Arfman

tel. 050-5370953 karin.arfman(at)soderlangvik.fi AmosAndersonvägen 2, 25870 Dragsfjärd

Sekreterare Clara Bergström
tel.
044-0425091
roggi.clara(at)gmail.com

Kassör Margita Swansson-Uggeldahl
tel. 040-8396987

margita.swanson-uggeldahl(at)opkk.fi