Dragsfjärd-Söderlångvik Marthaförening Mamsellerna

Marthaföreningen Dragsfjärd-Söderlångvik Mamsellerna grundades 1996 och har idag 23 medlemmar i åldern 25-50 år. Vi träffas ca. 1 gång per månad och sysslar då med t.ex. matlagning, föreläsningar, informationsmöte eller handarbete. Varje år ordnar vi dessutom familjejippo under forneldarnas natt med b.la. kaffeförsäljning och bollplank.

Dragsfjärd-Söderlångvik Marthaförening, som idag kallas "Gammelmarthorna", grundades redan år 1929.

 

Händelser i Dragsfjärd-Söderlångvik Marthaförening Mamsellerna

Sammandrag av verksamheten 2015

I början av året fick Mamsellerna höra en föreläsning om kolodialt silver och MSM. I maj gjorde de en kvälls­­utflykt till Sillböle mjölkgård i Tenala, där de fick titta på kossorna och provsmaka gårdens hemglass. De har även ordnat kafferep för de gamla marthorna, reparerat utedasset och trappan i Solkulla och gjort en hemlig resa till Väståboland. På Äppeldagen i Söderlångvik ordnades mete och lotteri. Året avslutades med julmiddag på Farmors Café på Högsåra.

Sammandrag av verksamheten 2014

Föreningen var under första halvan av året sysselsatta med takrenoveringen på Solbacka tillsammans med Papcellerna. Som avslutning bjöds Papcellerna på takskiva som tack för hjälpen. I mars besökte föreningen Åbo Svenska Teater, och i juni hölls ett kafferep för ”Gamla Marthorna” i Solbacka. På hösten åkte Mam­sellerna på en ”hemlig resa” till Kyrkslätt. De ställde upp med saftstation på Dragsfjärden runt-jippot, samt bollplank, mete och lotteri på Äppeldagen i Söderlångvik. I november hade föreningen tygtryck med M-klubbare i Solbacka. Året avslutades med julfest på Labbnäs. Föreningen gav ett bidrag till församlingen att ge som julklapp till en behövande familj.

 

Sammandrag av verksamheten 2013

Föreningen har under verksamhetsåret haft 39 medlemmar. Under året har de bl.a. haft tygtryck, städtalko på Solbacka, grillpicknick med Pappcellerna, kaffeförsäljning på Kärrabuktens marknad och Forneldarnas natt samt bingo med Gammelmarthorna i Labbnäs. Året avslutades med en julfest i Labbnäs strandbastu.

Föreningen har understött sitt fadderbarn i Sri Lanka.

 

Sammandrag av verksamheten 2011

Föreningen har under verksamhetsåret haft 40 medlemmar. Föreningen består av två kretsar, Gammelmarthorna och Mamsellerna. Gammelmarthorna har under det senaste året samlats åtta gånger,  gjort en utfärd till Farmors Café på Högsåra, haft en frågesport om gamla minnen och ordnat lotteri.
Mamsellerna har under året haft inspirationskväll i Boutique Isabelle, varit på matlagningskurs, sett föreställningen Les Miserables på ÅST, städat i föreningshuset Solbacka, ordnat lotteri och kaffeförsäljning på Forneldarnas natt m.m. Gemensamt med Gammelmarthorna ordnades en novemberträff i Solbacka.
Dragsfjärd-Söderlångvik Marthaförening har delat ut stipendium till en skolelev, stickat 30 par yllesockor till soldaterna i Dragsvik och virkat 13 mormorsrutefiltar till välgörenhetskampanjen.

30.05.2011 Kaffekokardonation. Fr.v. Maj Hellström ordförande för Mamsellerna, Lillemor Kivistö vice ordförande och kassör för Dragsfjärds fiskargille, Börje Holmberg ordförande för fiskargillet och Johan Kinos ordförande för Dragsfjärds Ungdomsförening. Foto: Carina Holmberg ÅU
 
 
 
 
 
Söderlångvik gård (klicka på bilden!)

Händelser i Dragsfjärd-Söderlångvik Marthaförening

Kommande händelser

 


Vill du bli medlem?
Kontakt
a:

Dragsfjärd-Söderlångvik Mamsellerna mf
Ordförande Karin Arfman

tel. 050-5370953 karin.arfman(at)soderlangvik.fi AmosAndersonvägen 2, 25870 Dragsfjärd

Sekreterare Clara Bergström
tel.
044-0425091
roggi.clara(at)gmail.com

Kassör Margita Swansson-Uggeldahl
tel. 040-8396987

margita.swanson-uggeldahl(at)opkk.fi