Iniö Marthaförening

Iniö Marthaförening grundades 1911 och har idag 48 medlemmar mellan 20-90 år. Vi träffas 1-2 gånger i månaden och äter, pratar samt informerar om aktuella händelser. Vi försöker ha olika teman som intresserar både kropp o själ så som simresor, teaterbesök, Zumba besök trädgårdsmässa, kanontian. Äldreomsorg, kyrkkaffe på de stupades dag, sommar-Marthalunch för allmänheten och andra mathappenings. Dessutom stickar vi strumpor och uppvaktar och understöder med bidrag åt hjälpbehövande.

 

Sammandrag av verksamheten 2015

Föreningen har under verksamhetsåret bl.a. ordnat sittdans och kaffeservering för de äldre i Aftonro, bjudit på kaffe och bullar efter gudstjänsten på De stupades dag och arrangerat loppis i Snäckan. Under Marthornas matdag i juli serverade föreningen en sommarbuffé till 60 matgäste. I oktober ordnades matkultur- och päronpaltsdagen och i december stod marthorna för serveringen på skolans julfest. Till­sammans med Folkhälsan i Iniö bidrog föreningen till att en större grupp kunde åka till Helsingfors och se musikalen Mamma Mia.

Sammandrag av verksamheten 2014

Föreningen har under verksamhetsåret bl.a. haft marthaträffar med temat ansiktsvård och naturkosmetik, ordnat sittdans i Aftonro, bjudit på kaffe och bullar efter gudstjänsten på De stupades dag och arrangerat loppis i Snäckan. Under Marthornas matdag i juli serverade föreningen en sommarbuffé till 80 matgäster, i oktober ordnades matkultur- och päronpaltsdagen och i december stod marthorna för serveringen på skolans julfest. Föreningen har deltagit i införskaffningen av nattduksbord till Aftonro.

Sammandrag av verksamheten 2013

Föreningen har under verksamhetsåret haft 40 medlemmar, efter att fyra avlidit och fyra avgått.  Iniö­marthorna har bl.a. fortsatt dansa Zumba, gjort en teaterresa till Helsingfors och en simresa till Nådendal. De har bjudit på kaffe och bullar efter gudstjänsten på De stupades dag, arrangerat loppis i Snäckan och deltagit i skärgårdsmarthaträffen i Nagu. Under Sommardagen serverade föreningen sopplunch med pann­kaka till 74 matgäster. I oktober firades Matkultur- och Päronpaltsdagen, i november ordnades en mellan­målskurs för barn med Linda Karrento-Gers och i december stod marthorna för serveringen på skolans julfest. Iniö Marthaförening har gjort julpaket med mat till ensamma äldre i bygden.

Sammandrag av verksamheten 2012

Föreningen har under verksamhetsåret haft 46 medlemmar, efter att tre har avgått.
Iniömarthorna har under verksamhetsåret samlats sex gånger och de har bl.a. dansat Zumba, ordnat sommarlunch på församlingshemmet, lärt sig stoppa korv, besökt Antik- och hantverksmässan i Åbo och därefter sett Kungen av Ö på ÅST. Den 19 oktober hölls den traditionella päronpaltsdagen i församlingshemmet.
Iniö Marthaförening har stickat lovikkavantar inom ramen för välgörenhetsprojketet Operation vante.

 

Sammandrag av verksamheten 2011

Föreningen har under verksamhetsåret haft  45 medlemmar och en hedersmedlem.
Iniömarthorna har under verksamhetsåret samlats åtta gånger och de har bl.a. dansat Zumba, ordnat sommarlunch med lotteri i församlingshemmet, hållit matkulturdag med gamla sockenrätter och gjort en simresa till Nådendal.
Den 13 augusti 2011 firade föreningen sitt 100-års jubileum med inbjudna gäster från hela distriktet. Dagen inleddes med kyrkogång med efterföljande lunch och mottagning. Dagen avslutades med en kvällsfest och dans.

Iniö Marthaförening har flitigt stickat 44 par yllesockor åt ”okänd soldat” som sändes till Dragsvik och donerat en mormorsrutefilt till välgörande ändamål. Åldringarna har vid ett flertal tillfällen bjudits på lunch och kaffe av Iniömarthorna.

Händelser i Iniö Marthaförening

100-års jubileum

Iniö Marthaförening firade 13.8.2011 100-års jubileum och det betydde stor fest på dagen och på kvällen.Läs mera »
24.09.2011 kl. 20:16

Kommande händelser

 

Matkulturdag på hösten i oktober.
Teaterresa i oktober.
Simresa i november.
I december deltar vi i skolans julfest med julgröt o soppa. Kaffe med bulle, pepparkaka.

 


Vill du bli medlem?
Kontakt
a:

Iniö Marthaförening
Ordförande Denina Björklund
tel. 040
708 6977
denina.bjorklund(at)gmail.com Söderby 95, 23390 Iniö

Sekreterare Carola Christiernin-Eklund
tel. 040 549 8001
carola.christiernin(at)gmail.com

Kassör Helena Lindroth
tel. 0400 831 884
hellindroth(at)gmail.com