Korpo Marthaförening

Korpo Marthaförening är en förening med gamla anor då den är grundad 1908. I dagsläget har verksamheten cirka 30 medlemmar som träffas regelbundet en gång per månad under oktober till maj. Föreningen ordnar aktivt olika program så som modevisningar, spelmansstämma på åldringshemmet med servering av kaffe och våfflor, teaterresor, kurser i b.la. matlagning, traditionell vårpromenad mm. Varje sommar står Korpo Marthaförening dessutom som arrangör för sommarfesten i Korpo och bjuder då på sommardas, lotteri och kaffeservering. Intäkterna går sedan till välgörande ändamål.

 

Händelser i Korpo Marthaförening

Sammandrag av verksamheten 2015

Föreningen har stekt våfflor på servicehemmet Regnbågen, haft en vårpromenad tillsammans med Ärthorna, gått på Lill-Babs konsert i Åbo, avnjutit vårmiddag på restaurang Buffalo och ordnat den tradi­tionella sommardansen i juli. I oktober arrangerades den årligen återkommande modevisningen med lotteri och kaffeservering, vars vinst donerades till flyktingförläggningen i Nagu. Året avslutades med julfest med glögg, pepparkakor och diktläsning. Föreningen har gett kokboksstipendier till skolelever.

Kretsen Ärthorna har haft ost- och vinkväll, firat våravslutning på restaurang Hjalmars, bowlat i Pargas, gått på promenader och haft kafferep.

Sammandrag av verksamheten 2014

Föreningens medlemmarna har i tur och ordning träffats hemma hos varandra, gjort konsert- och teater­resor, ordnat sommardans med lotteri, modevisning i Kommunalgården, stekt våfflor på service­hemmet Regnbågen och i församlingshemmet, deltagit i trivseldag på Bygdegården i Nagu, haft besök av distriktets ordförande Camilla Hautala och tillsammans med marthakretsen Ärtorna firat julfest på restaurang Hjalmars. När Korpo pensionärsförening arrangerade en sommarfest med konsert hjälpte Korpo Martha­förening till genom att tillreda och servera siksoppa och efterrätt till 250 matgäster. Föreningen har gett bidrag till hjälpmedel för handikappade till servicehemmet Regnbågen, samt donerat två bokstipendier till skolelever.

Marthakretsen Ärthorna har bl.a. ätit lunch och bowlat i Pargas, besökt barfotastigen i Retais, haft kräftkalas och en ost- och vinkväll  samt gått på en gemensam vårpromenad med de äldre marthorna.

Sammandrag av verksamheten 2013

Föreningen har under verksamhetsåret haft 32 medlemmar.  Medlemmarna har i tur och ordning träffats hos varandra och bl.a. ordnat två modevisningar, stekt våfflor på servicehemmet Regnbågen till tonerna av dragspelsmusik, ordnat sommardans med lotteri,  gått med i Röda korsets katastrofberedskapsgrupp och ätit julmiddag på restaurang Hjalmars. Korpo Marthaförening har donerat medel till Lilla dagis och Röda Korset, samt gett bokstipendier till två skolelever.

Marthakretsen Ärthorna har bl.a. haft städparty, kräftkalas och en ost- och vinkväll, besökt julmarknaden i Pargas, samt gått på en gemensam vårpromenad med de äldre marthorna.

Sammandrag av verksamheten 2012

Föreningen har under verksamhetsåret haft 32 medlemmar efter att en medlem har avgått.
Medlemmarna har under verksamhetåret i tur och ordning träffats hos varandra och bl.a. haft besök av garnbutiken Britas från Pargas och stickat halsduka samt haft en engelsk tekväll. De har gjort en teaterresa till Helsingfors där de såg Kristina från Duvemåla. Under året har föreningen ordnat två modevisningar i maj och oktober. De har stekt våfflor på servicehemmet Regnbågen till tonerna av dragspelsmusik. Årets stora projekt var pensionärernas 40-årsjubileum  där marthorna ansvarde för maten.  Luciadagens julmiddag avnjöts på restaurang Hjalmars
Marthakretsen Ärthorna har bl.a. ordnat en  gemensam vårpromenad med de äldre marthorna, bowlat i Pargas, sett ÅST teater i Korpo och hållit en våravslutning med middag på restaurang Bufflalo.
Korpo Marthaförening har donerat medel till barn i Litauen via Röda Korset och gett bokstipendier till två skolelever.

Sammandrag av verksamheten 2011

Under  verksamhetsåret har föreningen haft  33 medlemmar.
Korpomarthorna har under verksamhetsåret samlats nio gånger och bl.a. haft matlagningskurs på kommunalgården, stekt våfflor och tagit en svängom med åldringarna på servicehemmet Regnbågen. De har även haft modevisning, sommardans och svampkurs.
Ungmarthakretsen Ärthorna har bla. gjort en vårpromenad, shoppat i Pargas och hållit städparty.
Korpo Marthaförening har gett  kokböcker som stipendium åt skolelever, betalat in till kyrkans u-landshjälp, sänt julpaket till Lettland och Litauen och stickat babykoltar till Etiopien.

Händelser i Korpo Marthaförening

Kommande händelser

 


Vill du bli medlem?
Kontakta:

Korpo Marthaförening
Ordförande Margot Hollsten

Eklidsvägen 63, 21710 Korpo   telefon: 0400012868 margot.hollsten(a)gmail.com

Sekreterare Margot Hollsten
tel. 0400 012868
margot.hollsten(at)gmail.com

Kassör Majel Johansson
tel. 040 5187134

majel.johansson(at)hotmail.com