Norrskata Marthaförening

Norrskata Marthaförening firade sitt 100 års jubileum lördagen den 22.10.2011. Ortsbor och sommargäster bjöds på potatisgröt, snålsoppa och kaffe med tårta. Föreningen är grundad år 1911.

Norrskata Marthaförening har upphört. Den fungerar numera som en krets, Norra kretsen, under Korpo Marthaförening.


Foto: Åbo skärgård-region Åboland-turism

 

Händelser i Norrskata Marthaförening

Sammandrag av verksamheten 2015

I mars åkte föreningen på en utflykt till Pargas, där de bl.a. åt lunch på restaurang Kamu. I juli deltog de i ett lopptorg tillsammans med Norrskata byaråd. Under sina möten, som ofta gästats av sommarboende och andra goda vänner, har Norrskatamarthorna stickat och virkat Moder Teresa-filter och andra alster. För­en­ingen har gett två bokstipendier till Skärgårdshavets skola.

Sammandrag av verksamheten 2014

Under året har Norrskatamarthorna samlats till möte fem gånger, varav två möten har innefattat hobby­verksamhet. Marthorna har tillverkat kassar, dynvar, smycken och nyckelhållare som sedan såldes på Norr­skata­dagen i juli. Stickning har stått högt på programmet och under hösten stickades sockor till äldre­boendet Regnbågen i Korpo. Norrskata Marthaförening har gett två bokstipendier till elever i Skärgårds­havets skola.

Sammandrag av verksamheten 2013

Föreningen har under verksamhetsåret haft elva medlemmar.  Under året har Norrskatamarthorna samlats till möte sju gånger och dessutom har de tre gånger samlats till hobbytillfällen där de bl.a. tillverkat smycken, nyckelringar och förkläden. Föreningen hade ett försäljningsbord på Norrskatadagen i juli. I augusti gjordes en utfärd till Houtskär med besök till butiksmuséet och i september deltog föreningen i skärgårdsmarthaträffen i Nagu. Stickning har stått högt på programmet och resulterat i tre färggranna Moder Teresa-babyfiltar. Norrskata Marthaförening har gett två bokstipendier till elever i Skärgårdshavets skola.

Sammandrag av föreningens verksamhet 2012

Föreningen har under verksamhetsåret haft elva medlemmar efter att en har avgått.
Norrskatamarthorna har under året hållit fem möten och deltagit flitigt i olika uppgifter under Norrskatadagen.  De har åkt på höstutfärd till Pargas med cafébesök, lunch på Hotel Kalkstrand och shopping.
Marthorna har deltagit i kampanjen Operation Vante och stickat vantar till eleverna i åk 1-2 i Skärgårdshavets skola i Korpo. Lappar till Moder Teresa-filtar och baby-koltar har också stickats flitigt.

Sammandrag av verksamheten 2011

Föreningen har under verksamhetsåret haft  12 medlemmar.
Norrskatamarthorna har sammankommit sex gånger under året. Verksamheten har bl.a. bestått av ett teaterbesök till kulturhuvudstaden Åbo och ställt upp ett försäljningsbord med bakverk, grönsaker och handarbeten på Norrskatadagen den 16.7.  Norrskata marthaförenings 100-års jubileum firades med en fest på Norrskata skola den 22.10. Marthorna bjöd på potatisgröt, snålsoppa samt kaffe och tårta.

Norrskata Marthaförening har stickat ca. 45 st. babykoltar till Etiopien.

Händelser i Norrskata Marthaförening

Kommande händelser

 


Vill du bli medlem?
Kontakt
a:

Norrskata Marthaförening
Ordförande Sinikka Wade

Vadevägen 14, 21750 Norrskata wade.sinikka(at)luukku.com    tel.040-539 7241